Ladataan traileria...

Lasten Leffalauantai: Vonkka, suomeksi

K-7 Sisältää väkivaltaa Voi aihetuttaa ahdistusta
Kesto: 1 h 56 min

Seuraavat näytökset

 

”Vonkka” perustuu Roald Dahlin ikonisen ja huippusuositun lastenkirjan Jali ja suklaatehdas hämmästyttäviin hahmoihin. Elokuva kertoo siitä, miten maailman suurimmasta keksijästä, taikurista ja suklaatehtailijasta tuli tuntemamme, rakastettu Villi Vonkka.

Paul King, joka kirjoitti ja ohjasi Paddington-elokuvat ja David Heyman, joka tuotti Harry Potter -elokuvat, ”Gravityn”, ”Ihmeotukset” ja ”Paddingtonin” sekä tuottajat Alexandra Derbyshire (”Paddington”-elokuvat, ”Jurassic World: Dominion”) ja Luke Kelly (”Roald Dahl’s The White Witches”) tarjoavat huumaavan sekoituksen taikaa ja musiikkia, kaaosta ja tunnetta, joka kerrotaan suurella sydämellä ja huumorilla. Timothée Chalamet esittää pääosaa tässä vastustamattoman vauhdikkaassa ja kekseliäässä laajakangasspektaakkelissa, joka kertoo Villi Vonkasta. Hänellä on loputtomasti ideoita ja hän on päättänyt muuttaa maailmaa herkullinen suupala kerrallaan ja samalla todistaa, että parhaat asiat elämässä alkavat unelmasta - ja että joka onnekseen tapaa Villi Vonkan huomaa, että mikä tahansa on mahdollista.

Chalamet’n lisäksi elokuvassa näyttelevät Calah Lane (”The Day Shall Come”), Emmy- ja Peabody-voittaja Keegan-Michael Key (”The Prom”, ”Schmigadoon!”), Paterson Joseph (”Vigil”, ”Noughts + Crosses”), Matt Lucas (”Paddington”, ”Pikku-Britannia”), Mathew Baynton (”Väärät miehet”, ”Ghosts”), Oscar-ehdokas Sally Hawkins (”The Shape of Water”, ”Paddington”-elokuvat, ”Spencer”), Rowan Atkinson (”Johnny English” ja ”Mr. Bean” -elokuvat, ”Rakkautta vain”), Jim Carter (”Downton Abbey”) ja Oscar-voittaja Olivia Colman (”The Favourite”). Elokuvassa esiintyvät myös Natasha Rothwell (”The White Lotus”, ”Insecure”), Rich Fulcher (”Marriage Story”, “Disenchantment”), Rakhee Thakrar (“Sex Education”, “Neljät häät ja yhdet hautajaiset”), Tom Davis (”Paddington 2”, ”Jack Snyder’s Justice League”, ”Maija Poppasen paluu”).

Simon Farnaby (”Paddington 2”) ja Paul King loivat käsikirjoituksen, joka perustuu Kingin tarinaan ja Roald Dahlin luomiin hahmoihin. Michael Siegel, Cate Adams, Rosie Alison ja Tim Wellspring toimivat tuottajina. Kingin luovaan tiimiin kuuluvat lisäksi Chung-Hoon Chung (”Last Night in Soho”, ”The Handmaiden”), lavastuksen Oscar-ehdokas Nathan Crowley (”Tenet”, ”Dunkirk”), leikkaaja Mark Everson (”Paddington”-elokuvat), puvustuksen Oscar-voittaja Lindy Hemming (”Paddington”-elokuvat, ”Topsy-Turvy”) ja säveltäjä Joby Talbot (”Sing”-elokuvat). The Divine Comedy -yhtyeen Neil Hannon kirjoittaa elokuvan alkuperäiskappaleet.

Warner Pictures esittää yhteistyössä Village Roadshow Picturesin kanssa Heyday Films Productionin ja Paul King Confectionin elokuvan ”Vonkka”, jonka kansainvälinen ensi-ilta elokuvateattereissa ja IMAX-saleissa on joulukuussa 2023, ja Pohjois-Amerikassa 15.12.2023. Sitä levittää maailmanlaajuisesti Warner Bros. Pictures.

Ohjaus

Paul King

Käsikirjoitus

Simon Farnaby & Paul King

Rooleissa

Timothée Chalamet, Calah Lane, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter, Olivia Colman, Natasha Rothwell, Rich Fulcher, Rakhee Thakrar, Tom Davis ja Hugh Grant.

Suomenkieliset ääninäyttelijät ja roolit
Joel Bonsdorff – WONKA/VILLI VONKKA
Emil Pohjoranta - YOUNG WILLY WONKA / NUORI VILLI VONKKA
Anna-Maija Tuokko - WILLY'S MOTHER / VILLIN ÄITI
Iris Kovalainen – NOODLE / NETTA
Jari Salo - OOMPA LOOMPA / UMPPA-LUMPPA
Sari-Ann Stolt- MRS. SCRUBITT / ROUVA PUTSIS
Sam Huber – BLEACHER / KLIININEN
Peter Kanerva – FICKELGRUBER / FILUNKINEN
Osku Ärilä – SLUGWORTH / NULJASKA
Santtu Karvonen – PRODNOSE / KYYLÄNEN
Markus Bäckman - ABACUS CRUNCH
Jennifer Markin - PIPER BENZ / PIRJO PUTKINEN
Raili Raitala - LOTTIE BELL / SANTRA SENTRAALI
Mika Nuojua - LARRY CHUCKLESWORTH / LAURI LEUKANEN
Veeti Kallio - CHIEF OF POLICE / POLIISIPÄÄLLIKKÖ
Matti Leino - OFFICER AFFABLE / KONSTAAPELI AUVOINEN
Carl-Kristian Rundman – FATHER JULIUS / ISÄ JULIUS
Juhani Rajalin – BASIL / PASI
Veera Tapanainen – GWENNIE / JENNI
Tuukka Leppänen – COLIN / JORI
Anna Sofia Tuominen – BARBARA - KARLA

Tekijätietoja

Perustuu Roald Dahlin luomiin hahmoihin.

Alkuperäinen nimi:
Vonkka
 
Kesto:
1 h 56 min
 
Lajityypit:
koko perheen, komedia, seikkailu
 
 

Hyvä tietää

Näytösliput

Verkosta ja kassalta ostettujen lippujen hinta määräytyy päivä- ja näytöskohtaisesti. Näet lipun hinnan suoraan näytösajan vieressä.
Ohje lipun varaukseen ja ostamiseen

Edut

Eläkeläiset, opiskelijat ja Kotkan kaupungin henkilökunta saavat alennusta normaalinäytöksen lippuhinnasta.  Varaudu esittämään etuun oikeuttava asiakirja kassalla. Lue lisää eduista

Maksamattomat lippuvaraukset

Jos olet varannut lippuja mutta et maksanut niitä, muista tulla hyvissä ajoin lunastamaan lippusi. Lunastamattomat liput palautuvat myyntiin.

HUOM!

Näytösten onlinelipunmyynti ja -varaus sulkeutuvat tuntia ennen näytöstä. Emme ota varauksia vastaan myöskään puhelimitse. 

Näytä ostoskori